Abacus Hotel – Business, Wellness & SPA Abacus Hotel – Business, Wellness & SPA Abacus Hotel – Business, Wellness & SPA

Pályázat 2021

Sajtóközlemény

Az Abacus business & welness hotel **** fejlesztése

A 2009-ben alapított, 100%-ban magyar tulajdonú Abacus business & welness hotel ****  298,7 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A Pénzügyminisztérium támogatásával két év alatt megvalósítandó projekt kapacitásbővítő és minőségi beruházási elemeket tartalmaz A szállodák fejlesztése Pest megye területén című pályázat keretében megvalósítandó projekt jelentős mértékben járul hozzá a cég versenyképességének növeléséhez, piaci szerepünk növeléséhez.

Közép-Magyarország legismertebb üzleti és wellness szállodáját, az Abacus Business & Wellness Hotelt 2009-ben adták át, Budapesttől 15 percre, Herceghalmon. A szálloda 117 standard és superior szobával, és 10 emelt szintű-, valamint egy elnöki lakosztállyal, első osztályú éttermével várja a vendégeket. A hotelhez kapcsolódik az önálló egyedi esemény- és játékterekkel rendelkező ABACUS Rendezvényközpont. A golf szerelmesei 15 percnyi autóútra 3 nemzetközi színvonalú golfpályán hódolhatnak szenvedélyüknek. Bicikli vagy bortúra, lovas program vagy látogatás a Korda filmstúdióban csak egy kis ízelítő a környék kínálta sokszínű lehetőség közül. A hotel profilja a rendezvények, üzleti turizmus és wellness, így a konferenciaturizmus és az egyéni, vagy csoportos szabadidős utazások mellett számottevő szegmens az egyéni üzleti úton lévők köre is.

Az 597.400.683,- Ft összköltségű projekt keretében két új, multifunkcionális terem létesül, valamint szaunaházból, jacuzziból és szabadtéri fitnessparkból álló, télen-nyáron használható kültéri wellness épül. Minőségi fejlesztésként 128 szoba wc-szerkezet és padlószőnyeg-cseréjét valósítjuk meg.

Épületgépészeti szintű UV fertőtlenítő berendezéseket építünk be, felújítjuk a wellness medencék csempeburkolatát és gépészetét. Felújításra kerül az étterem konyhája, amely hűtőházzal és új eszközparkkal bővül ki. A hotel TV hálózatában új, okostévé-rendszert építünk ki. Jelentős beruházási elem lesz még a napelemes rendszer kiépítése, amellyel éves energiafelhasználásunk 15,5%-át fogjuk tudni fedezni megújuló energiából, azaz éves szinten ennyivel javul a hotel épületének működési hatékonysága.

A projekt befejezésének tervezett időpontja 2023. 04. 30.

A projektről bővebb információt a www.abacus.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Kálmán Zsolt cégvezető

Elérhetőség: +36 (23) 532 360, zsolt.kalman@abacus.hu