Abacus Hotel – Business, Wellness & SPA Abacus Hotel – Business, Wellness & SPA Abacus Hotel – Business, Wellness & SPA

Szobák

Az ABACUS Hotel 117 standard és superior szobával, 10 emelt szintű lakosztállyal és egy elnöki lakosztállyal rendelkezik, melyekben összesen 280 férőhelyet kínál. A szobák belső kialakítását a konstruktivizmus és a stílusos, művészettel egybekomponált minimál design inspirálta, ahogy a Hotel közösségi helyiségeit is.

A szobák tervezését a tökéletes kényelem kialakítása vezérelte: a legtöbb szoba rendelkezik terasszal, egyedileg szabályozható légkondicionálóval, IP TV-vel, laptop méretű széffel, valamint a Hotel teljes területén biztosított a korlátlan Wi-Fi elérés. A szobákban az épület jellegéből adódóan lehetnek vételi hiányosságok.

Szállodánk kialakítása során figyelembe vettük mozgáskorlátozott vendégeink igényeit is. Az akadálymentesített szobában nagyobb és tágasabb fürdőszoba, illetve belső terek gondoskodnak vendégeink kényelméről.

Szobatípus Darabszám Méret Erkély
Standard szoba 35 db 24,3 m2
Superior szoba 74 db 24,3 m2 igen
Superior connecting szoba 4×2 db 2×24,3 m2 igen
Junior lakosztály 6 db 35,6 m2 igen
Deluxe lakosztály 4 db 32-34,2 m2 igen (13,6 m2 terasz)
President lakosztály 1 db 41,1 m2 igen (36,1 m2 terasz)

Ízelítő az ABACUS Business és Wellness Hotel**** programlehetőségeiből:

  • Korda Filmpark – Etyek (12 km)

http://kordafilmpark.hu/

  • Borút – Etyek (10 km)

http://www.etyekiborut.hu/vendeglatok.php

  • Vál-Völgyi kisvasút – Felcsút (17 km)

http://www.valvolgyikisvasut.hu/

  • Pancho Aréna – Felcsút (17 km)

http://www.puskasakademia.hu/

  • Alcsúti Arborétum – Alcsútdoboz (23 km)

http://www.alcsuti-arboretum.hu/

  • Alcsútdobozi kalandpark – Alcsútdoboz (23 km)

https://www.facebook.com/alcsutikalandpark/

  • Tordasi Élményfalu – Tordas (27,5 km)

https://www.tordasielmenyfalu.hu/

  • Kerékpártúrák
  • Golf
  • Borospince látogatás

Kerékpártúrák a Zsámbéki-medencében

Ajánlott útvonalak:

Herceghalom – Zsámbék 8,1 km

Herceghalom – Biatorbágy 8,2 km

Herceghalom – Etyek (9,8 km)

Kerékpár kölcsönzés lehetőségét biztosítjuk 900 Ft/óra áron.

Igény szerint túravezető kíséretében zöld utakon, autóforgalomtól mentes területeken barangolhatnak a Zsámbéki-medence meghitt tájain.

Borkóstolás

Töltsön el egy napot az Etyek-Budai Borvidéken! Három pincészetet ajánlunk figyelmébe, ahol méltán híres és különleges borokkal várják Önt.

Hernyák Pince

A birtok Etyek egyik legszebb fekvésű helyén, az Öreg-hegyen található.  A 3,6 hektár területű birtokra látogatók első kézből kaphatnak információt a szőlőfajtákról, művelés módjáról, a talajösszetételről.

A tematikus borkóstolón Szürkebarát, Savignon Blanc, Zöld Veltelini, Chardonnay, Olaszrizling, Pinot Noir közül válogathatnak a borbarátok. A finom ital mellé pedig a budai hegyek kínálnak festői kilátást.

Etyeki Kúria

Az Etyeki Kúria Borgazdaság 1996-ban alakult a régi sváb faluban, Etyeken. A pincészetben
a Chardonnay, Savignon Blanc, Szürkebarát mellett Pinot Noirt is kóstolhatnak a borkedvelők.

Rókusfalvy Pince

A pincészetet 1999-ben Rókusfalvy Pál alapította az Etyek-Budai borvidéken, Etyeken, az Újhegyen.
A borászathoz 5 és fél hektár szőlőterület tartozik, és három egymás mellett fekvő részből áll:
a présházban lévő bemutatópincéből, egy palackos pincéből és egy feldolgozópincéből. A borokat
a Rókusfalvy Pince mellett megkóstolhatja a Rókusfalvy Fogadóban és néhány közkedvelt budapesti étteremben is.

A golf szerelmeseinek

Az ABACUS Hoteltől 15 percnyi autóútra 3 nemzetközi színvonalú golfpálya található, ahol kedvére hódolhat szenvedélyének.

Pannónia Golf & Country Club

A Pannónia Golf & Country Club Máriavölgyben, egy festői szépségű dombvidék közepén található.
A 18 lyukú régi Habsburg család birtokából kialakított golfpályára 200 éves platánfasor vezet.
A sport kedvelői igazi unikumra lelnek itt, és nagyra értékelik a gazdag fantáziával kialakított pályát,
az első osztályú Green-eket és Fairway-eket. A Pannonia Golf & Country Club továbbá gyermekjátszótérrel (gyermekfelügyelet), teniszpályával, fürdőtóval várja látogatóit.

Highland Golf Club

A 36 hektáros Highland Golf Club & Academy a főváros XXII. kerületében található. A golfkomplexum közel háromezer méter hosszú, kilenc lyukas pályaszakaszairól lenyűgöző panoráma tárul a játékosok elé.

Tatai Old Lake Golf Klub

A tatai Old Lake Golf Club 1998-ban nyitotta meg kapuit. Fennállása során folyamatos fejlesztések jellemezték és jellemzik ma is. A 18 szakaszos, nemzetközi szinten is helytálló golfpálya megálmodói mindvégig arra törekedtek, hogy a természetbe tökéletesen illeszkedjék alkotásuk. Ennek köszönhetően a golfozók arborétumi környezetben érezhetik magukat, a csodálatos ősfás, természetes vizekkel tarkított pályán. A játék utáni jóleső fáradságot a kellemes hangulatú – a korábbi grófi birtok egyik gazdasági épületéből átalakított – klubházban pihenhetik ki.

Barangolás a Zsámbéki-medencében


Herceghalom

A településen egy délutáni séta keretében a XXI. századi katolikus templomot és a Víztornyot érdemes megnézni. A községet határoló erdőkben a környék gazdag apróvadállományával ismerkedhetnek meg a természetkedvelők.

Bicske

A város jelentős műemléke a 18. századi református templom, az 1830 körül épült református klasszicista lelkészlak és a Nepomuki Szent János szobor. A városkép jellegzetességeihez tartozik
a Hősök tere az I. világháborús emlékszoborral. A művészeti alkotások kedvelői figyelmébe ajánljuk továbbá a Kossuth téren található Kossuth Lajos mellszobrot, a Vajda János Gimnázium
és Postaforgalmi Szakközépiskola előtti Vajda János mellszobrot, valamint a templomkertben elhelyezett Griger Miklós (római katolikus plébános Bicskén 1931-1938 között) és Szent István szobrot.

Zsámbék

A város leghíresebb nevezetessége az 1200-as évek közepe táján épült Romtemplom. Jelenleg – 17 év után – a rom belső területe is látogatható. Nyáron “Premontrei Esték” címmel orgonahangversenyeket rendeznek hétvégenként. A török idők egyik legnyugatibb építészeti emléke a zsámbéki Törökkút, amelyet bővizű forrás táplál, és még a legnagyobb hidegben sem fagy be. A város egyik lakosa, Borus Ferenc 1979-ben nyitotta meg a Lámpamúzeumot, ahol a több mint 1200 világítóeszközből álló  magángyűjteményét csodálhatják meg a látogatók. Zsámbék egy másik nevezetessége a Sváb tájház.

Az egykori Szent Vendel-ház szobáiban a festett és különleges technikával készült bútorok a sváb népművészetet és a régi helyi életet, jelképvilágot idézik. A berendezés legjelentősebb darabja
az 1874-es évszámot viselő szekrény, melynek festése sok jellemzőjében a Fekete-erdő vidékéről Zsámbékra települt németek hagyományait őrzi. A Légvédelmi Múzeum a különleges légvédelmi technológiák és eszközök iránt érdeklődőknek biztosít aktív kikapcsolódást.

Biatorbágy

A biai falurész református temetőjében van Biatorbágy legrégibb építészeti emléke, a XI. századi Szent Kereszt-templom romja. Valószínűleg a 18. században épült a biai református templom, amelynek környezetében a Szily- Fáy-kastély terül el. Másik épület a Sándor-Metternich-kastély. Az először 1192-ben említett természetes, de később lecsapolt állóvíz helyén duzzasztással kialakított Halastavat is érdemes meglátogatni.

Mindezek mellett a település leghíresebb nevezetessége Viadukt, amely Matuska Szilveszter 1931. évi hírhedt merényletére, és a magyar vasút- és hídépítés századforduló előtti időszakára emlékeztet. Műemlékei mellett figyelmet érdemelnek a helyi építészeti emlékek is, mint például a biai református templom.

Etyek

Az etyeki kálvária restaurálása 2000 februárjában fejeződött be. A település sajátos hangulatát meghatározzák műemlékei: a Boti kápolna, a Nepomuki Szent János szobor, a Szent Orbán szobor,
az Öreg-hegyi Maria Hilf szobor, a Szűz Mária szobor a templomkertben és Tengelicés Madonna
a katolikus templomban. A Körpincesor a népszerű Etyeki Pincefesztivál egyik fontos helyszíne.