Abacus Hotel – Business, Wellness & SPA Abacus Hotel – Business, Wellness & SPA Abacus Hotel – Business, Wellness & SPA

Programlehetőségek

Ízelítő az ABACUS Business és Wellness Hotel**** programlehetőségeiből:
  • Korda Filmpark – Etyek (12 km)

http://kordafilmpark.hu/

  • Borút – Etyek (10 km)

http://www.etyekiborut.hu/vendeglatok.php

  • Vál-Völgyi kisvasút – Felcsút (17 km)

http://www.valvolgyikisvasut.hu/

  • Pancho Aréna – Felcsút (17 km)

http://www.puskasakademia.hu/

  • Alcsúti Arborétum – Alcsútdoboz (23 km)

http://www.alcsuti-arboretum.hu/

  • Alcsútdobozi kalandpark – Alcsútdoboz (23 km)

https://www.facebook.com/alcsutikalandpark/

  • Tordasi Élményfalu – Tordas (27,5 km)

https://www.tordasielmenyfalu.hu/

  • Kerékpártúrák
  • Golf
  • Borospince látogatás

Kerékpártúrák a Zsámbéki-medencében

Ajánlott útvonalak:

Herceghalom – Zsámbék 8,1 km

Herceghalom – Biatorbágy 8,2 km

Herceghalom – Etyek (9,8 km)

Kerékpár kölcsönzés lehetőségét biztosítjuk 1000 Ft/óra áron. (szezonális)

Igény szerint túravezető kíséretében zöld utakon, autóforgalomtól mentes területeken barangolhatnak a Zsámbéki-medence meghitt tájain.

Borkóstolás

Töltsön el egy napot az Etyek-Budai Borvidéken! Három pincészetet ajánlunk figyelmébe, ahol méltán híres és különleges borokkal várják Önt.

Hernyák Pince

A birtok Etyek egyik legszebb fekvésű helyén, az Öreghegyen található.  A 3,6 hektár területű birtokra látogatók első kézből kaphatnak információt a szőlőfajtákról, művelés módjáról, a talajösszetételről.

A tematikus borkóstolón Szürkebarát, Savignon Blanc, Zöld Veltelini, Chardonnay, Olaszrizling, Pinot Noir közül válogathatnak a borbarátok. A finom ital mellé pedig a budai hegyek kínálnak festői kilátást.

Etyeki Kúria

Az Etyeki Kúria Borgazdaság 1996-ban alakult a régi sváb faluban, Etyeken. A pincészetben
a Chardonnay, Savignon Blanc, Szürkebarát mellett Pinot Noirt is kóstolhatnak a borkedvelők.

Rókusfalvy Pince

A pincészetet 1999-ben Rókusfalvy Pál alapította az Etyek-Budai borvidéken, Etyeken, az Újhegyen.
A borászathoz 5 és fél hektár szőlőterület tartozik, és három egymás mellett fekvő részből áll:
a présházban lévő bemutatópincéből, egy palackos pincéből és egy feldolgozópincéből. A borokat
a Rókusfalvy Pince mellett megkóstolhatja a Rókusfalvy Fogadóban és néhány közkedvelt budapesti étteremben is.

A golf szerelmeseinek

Az ABACUS Hoteltől 15 percnyi autóútra 3 nemzetközi színvonalú golfpálya található, ahol kedvére hódolhat szenvedélyének.

Pannónia Golf & Country Club

A Pannónia Golf & Country Club Máriavölgyben, egy festői szépségű dombvidék közepén található.
A 18 lyukú régi Habsburg család birtokából kialakított golfpályára 200 éves platánfasor vezet.
A sport kedvelői igazi unikumra lelnek itt, és nagyra értékelik a gazdag fantáziával kialakított pályát,
az első osztályú Green-eket és Fairway-eket. A Pannonia Golf & Country Club továbbá gyermekjátszótérrel (gyermekfelügyelet), teniszpályával, fürdőtóval várja látogatóit.

Highland Golf Club

A 36 hektáros Highland Golf Club & Academy a főváros XXII. kerületében található. A golfkomplexum közel háromezer méter hosszú, kilenc lyukas pályaszakaszairól lenyűgöző panoráma tárul a játékosok elé.

Tatai Old Lake Golf Klub

A tatai Old Lake Golf Club 1998-ban nyitotta meg kapuit. Fennállása során folyamatos fejlesztések jellemezték és jellemzik ma is. A 18 szakaszos, nemzetközi szinten is helytálló golfpálya megálmodói mindvégig arra törekedtek, hogy a természetbe tökéletesen illeszkedjék alkotásuk. Ennek köszönhetően a golfozók arborétumi környezetben érezhetik magukat, a csodálatos ősfás, természetes vizekkel tarkított pályán. A játék utáni jóleső fáradságot a kellemes hangulatú – a korábbi grófi birtok egyik gazdasági épületéből átalakított – klubházban pihenhetik ki.

Barangolás a Zsámbéki-medencében


Herceghalom

A településen egy délutáni séta keretében a XXI. századi katolikus templomot és a Víztornyot érdemes megnézni. A községet határoló erdőkben a környék gazdag apróvadállományával ismerkedhetnek meg a természetkedvelők.

Bicske

A város jelentős műemléke a 18. századi református templom, az 1830 körül épült református klasszicista lelkészlak és a Nepomuki Szent János szobor. A városkép jellegzetességeihez tartozik
a Hősök tere az I. világháborús emlékszoborral. A művészeti alkotások kedvelői figyelmébe ajánljuk továbbá a Kossuth téren található Kossuth Lajos mellszobrot, a Vajda János Gimnázium
és Postaforgalmi Szakközépiskola előtti Vajda János mellszobrot, valamint a templomkertben elhelyezett Griger Miklós (római katolikus plébános Bicskén 1931-1938 között) és Szent István szobrot.

Zsámbék

A város leghíresebb nevezetessége az 1200-as évek közepe táján épült Romtemplom. Jelenleg – 17 év után – a rom belső területe is látogatható. Nyáron “Premontrei Esték” címmel orgonahangversenyeket rendeznek hétvégenként. A török idők egyik legnyugatibb építészeti emléke a zsámbéki Törökkút, amelyet bővizű forrás táplál, és még a legnagyobb hidegben sem fagy be. A város egyik lakosa, Borus Ferenc 1979-ben nyitotta meg a Lámpamúzeumot, ahol a több mint 1200 világítóeszközből álló  magángyűjteményét csodálhatják meg a látogatók. Zsámbék egy másik nevezetessége a Sváb tájház.

Az egykori Szent Vendel-ház szobáiban a festett és különleges technikával készült bútorok a sváb népművészetet és a régi helyi életet, jelképvilágot idézik. A berendezés legjelentősebb darabja
az 1874-es évszámot viselő szekrény, melynek festése sok jellemzőjében a Fekete-erdő vidékéről Zsámbékra települt németek hagyományait őrzi. A Légvédelmi Múzeum a különleges légvédelmi technológiák és eszközök iránt érdeklődőknek biztosít aktív kikapcsolódást.

Biatorbágy

A biai falurész református temetőjében van Biatorbágy legrégibb építészeti emléke, a XI. századi Szent Kereszt-templom romja. Valószínűleg a 18. században épült a biai református templom, amelynek környezetében a Szily- Fáy-kastély terül el. Másik épület a Sándor-Metternich-kastély. Az először 1192-ben említett természetes, de később lecsapolt állóvíz helyén duzzasztással kialakított Halastavat is érdemes meglátogatni.

Mindezek mellett a település leghíresebb nevezetessége Viadukt, amely Matuska Szilveszter 1931. évi hírhedt merényletére, és a magyar vasút- és hídépítés századforduló előtti időszakára emlékeztet. Műemlékei mellett figyelmet érdemelnek a helyi építészeti emlékek is, mint például a biai református templom.

Etyek

Az etyeki kálvária restaurálása 2000 februárjában fejeződött be. A település sajátos hangulatát meghatározzák műemlékei: a Boti kápolna, a Nepomuki Szent János szobor, a Szent Orbán szobor,
az Öreg-hegyi Maria Hilf szobor, a Szűz Mária szobor a templomkertben és Tengelicés Madonna
a katolikus templomban. A Körpincesor a népszerű Etyeki Pincefesztivál egyik fontos helyszíne.